Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
Zienderogen Beter
Zienderogen Beter Nieuwsbrief - Februari 2013      
Zienderogen Beter

De ondertitel voor PresentChild®


De vorige keer hebben we u gevraagd om mee te stemmen en te denken over de nieuwe ondertitel. Een ware stortvloed van reacties was het gevolg. Dank voor het delen van uw mening en vele originele ideeën. Uit de 7 voorgedragen ideeën is de zin 'Het persoonlijke geschenk van je kind voor jouw leven' verkozen.

Esther Hensen willen we met een boek of boekenbon belonen voor het stemmen op deze zin. Of de ondertitel ook precies zo gaat worden is nog de vraag ... we moeten nog door de stapels met eigen inzendingen heen en wie weet wat daar nog uitkomt. Mogelijk wordt er nóg een prijs uitgereikt, dus: wordt vervolgd!

Willen jullie eens reageren op:

PresentChild, het persoonlijke geschenk van je kind voor jouw leven,

dat voor beiden goed uitpakt.Postzegels naamswijziging

Wanneer u ons wilt helpen om bekend te maken dat Het Fluisterkind PresentChild gaat heten, dan kunt u dat doen door onze zelfklevende postzegels te bestellen. Dat gaat voor de reguliere prijs van 54 cent per postzegel.

Wij betalen de porto en u hoeft de deur niet uit! U kunt ze per mail bestellen in aantallen van 50 of een veelvoud daarvan.Lezingen 'Het Fluisterkind®'

Rotterdam, 2 februari, Nuenen, maandag 4 februari, Deventer, vrijdag 15 februari, Woerden, dinsdag 26 februari, Nuenen, donderdag 28 februari.

Woerden, zaterdag 2 maart, Lemerlerveld, maadag 4 maart, Nijkerk, woensdag 6 maart, Oegstgeest, maandag 11 maart, Schoten (België), donderdag 14 maart en Oud-Beijerland, maandag 18 maart,Enschede, vrijdag 12 april, Loenhout (België), woensdag 27 april.

Op de website vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.Winnen of verliezen ...


Twee ouders komen voor hun 7 jarige zoon. Hij gedraagt zich regelmatig star, boos, is bang om fouten te maken. Dit komt met name tot uiting op voetbal. Ze vragen zich af of ze niet beter met voetbal kunnen stoppen. Bij tegenslag is de teleurstelling groot en is hun zoon boos, agressief soms zelfs. Want hij wil winnen! Anderzijds is het zo’n heerlijk mannetje…

Voetballen is winnen of verliezen. Voetbal is ook een leuk spel, maar je kunt het plezier uit het oog verliezen wanneer je te hard aan het vechten bent. Wanneer je niet meer samen speelt, maar in je eentje strijdt. Tijdens het vertalen blijkt dat er hard wordt gevochten tegen 'boosheid’. Er is een strijd tegen gaande.

Dit verhaal gaat ook over de ouders: Zij hebben alles voor hun zoon over, ze willen het zo graag goed doen. Wanneer de ouders hun boodschap helder krijgen, merken zij dat er verandering in het gedrag plaats vindt. Bij het voetbal wordt in overleg met de trainer een andere positie gekozen, die van keeper. Als doelman is de taak je doel verdedigen i.p.v. aanvallen. Dit gaat hun zoon goed af. Zowel bij de ouders als bij hun zoon merken we het proces. Anders omgaan met 'boosheid’. Boos mag gezien worden als iets van jezelf. Je hoeft er niet tegen te vechten, het buiten jezelf plaatsen of te veroordelen. Met het veroordelen van 'boosheid' veroordeel je een stukje van jezelf. En iedere keer wanneer je toch boos wordt, faal je dan dus in je eigen optiek….

Tijdens het laatste gesprek vertellen de ouders mij dat het voetballen inmiddels heel goed gaat. Hun zoon neemt zelfs alweer regelmatig positie in het veld. Hij speelt zelfs goed samen met zijn teamgenoten.

Ingezonden door: kindertolk Jeanet Sjardijn uit MaassluisOudercursussen 'Het Fluisterkind®'

Zoetermeer, Amsterdam, Maassluis, Lunteren, Oldenzaal, Wassenaar, Nuenen, Weert, Boxtel, Zwolle, Eindhoven.

Zoals u merkt zijn er in alle delen van Nederland weer oudercursussen te volgen. Zie de website voor meer info en aanmeldingen.Onderwijs

De kindertolken komen graag bij u op school voor het verzorgen van een ouderavond, een oudercursus of voor de onderwijsmodules voor leerkrachten. U kunt hier ook individueel op inschrijven.

Daarnaast willen we ook graag top down werken. We vragen uw medewerking om u te melden met warme connecties bij de onderwijskoepels, directies of besturen van scholen, pabo’s en/of lerarenopleidingen.

We werken heel graag samen met de professionals op school en tevens is het onze hartewens dat de nieuwe generatie onderwijzers en leraren met een andere blik op 'moeilijke' kinderen de scholen binnen gaat. Helpt u ons? U kunt ons mailen.Ter harte nemen en boekentip


Kinderen vertellen verhalen

en daarin ligt menig geheim en morele les besloten.

Blijf, ook al kramen ze nog zo'n onzin uit,

in de puinhopen zoeken naar een schat.

Rumi, een Perzische dichter en mysticus die 750 jaar geleden leefde.

Zijn werk is zowel tijdloos als ook heel actueel! Dit fragment komt uit Roemi juwelen, 365 fragmenten van wijsheid.


Zienderogen Beter

Het Fluisterkind - Leren luisteren naar wat je kind over jouw leven te vertellen heeft.
Initiator: Janita Venema. Mail | Fluisterkind.nl


Zienderogen Beter
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier | Afmelden