Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
Zienderogen Beter
Zienderogen Beter Nieuwsbrief - December 2012      
Zienderogen Beter

Wensen van kinderen


December, feestmaand, cadeautjes. Vragen, geven, ontvangen, daarover gaat het deze keer.

Heeft u er wel eens over gedacht om uw kind in plaats van een cadeau een activiteit te schenken? Met papa naar de ijsbaan of samen lekkere koekjes bakken? Logeren bij een vriendje of vriendinnetje. Vaak vinden kinderen dat heel erg leuk om te 'krijgen', ze 'hebben' al zo veel, maar van die leuke doedingen krijgen ze letterlijk en figuurlijk 'nooit genoeg'...

En als we het toch over wensen hebben, onze kinderen wensen ook dat het goed met ons gaat. Zelfs al zetten ze dat niet met zoveel woorden op hun verlanglijstje! December, cadeaumaand is een mooie tijd om die stille wens van uw kind te vervullen! (bijvoorbeeld door een afspraak te maken bij een kindertolk)Cadeaus voor grote mensen


Mocht u met het Fluisterkind aan de slag willen gaan of iemand anders dit gunnen .... hier een paar suggesties: Geef het BOEK 'Het Fluisterkind' of het Engelse BOEK 'PresentChild' cadeau aan uw partner, zus, vriend(in) of familie overzee.

Ook wil ik u attent maken op de SCHEURKALENDER van Hartverwarmendwijs, een heel jaar lang inspiratie gebundeld door kindertolk Indi Hondema.

En draagt u de methode een warm hart toe en wilt u dat meer mensen daar van weten, bestel dan onze POSTZEGELS (zonder meerkosten, 50 stuks of een veelvoud daarvan).Heerlijk avondje 'Fluisterkind'

Gun uzelf een 'heerlijk avondje' (nou ja, sommige bijeenkomsten zijn overdag) in:
- Wassenaar, maandag 10 december
- Kaulille (Bocholt, Belgisch Limburg), dinsdag 11 december,
- Den Haag, dinsdag 11 december
- Nuenen, dinsdag 11 december
- Eindhoven, zaterdag 5 januari
- Nuenen, maandag 14 januari

Kijk op de site voor meer bijeenkomsten, meer info en/of opgave.Ik wil dat óók ... !!


Mijn kleinkinderen willen alles hetzelfde en maken ruzie als er verschillen zijn in wat ze krijgen, dat kan zelfs gaan over hoeveel hagelslagjes er op hun boterham liggen. Het kan zo ver gaan dat ze hun boterham laten liggen omdat het oneerlijk is! In mij is er ook een steeds opduikend vervelend gevoel van jaloezie wat ik telkens rationeel bevecht. Ik tel het aantal dagen dat de kinderen naar hun andere oma gaan en ben er soms ziek van jaloezie door. Ik wil het niet voelen, waar is het goed voor vraag ik me af.

Wanneer mijn dochter belt dat de logeerpartij bij mij niet door kan gaan vanwege de andere oma, dan breekt er iets. Hortend en stotend laat ik mijn verdriet gaan, eindelijk laat ik zien waar ik al jaren mee worstel. De waterval die dan vrijkomt aan verdriet en aan woorden lucht enorm op. Ik laat de oude pijn los waar ik zoveel moest delen met al mijn broertjes en zusjes en mijn oudere broertjes altijd haantje de voorste waren waar het hun behoeftes betrof. Ik offerde mij wel op, zoals mijn moeder ook altijd al deed… Door het te voelen en het toe te laten wordt ik nu niet meer boos van binnen als de kinderen ruzie maken of wanneer de keuze eens anders uitvalt, er is iets wezenlijks opgeruimd en ik kan de ander nu echt iets gunnen…. Aangeleverd door Maria de Graaff-van Wijngaarden, kindertolk® in Leiden.Oudercursussen 'Het Fluisterkind®'

Als je 'een heerlijk avondje' niet genoeg vindt, gaat u toch gewoon een hele dag lekker samen iets ondernemen? Een mooi cadeau voor elkaar en daarmee ook voor je gezin!

- Lunteren, zaterdag 8 december
- Amsterdam, donderdag 13 december
- Heerlen, zaterdag 15 december
- Nuenen, zaterdag 15 december
- Leiden, zaterdag 15 december
- Den Bosch, maandag 14 januari
- Amsterdam, vrijdag 18 januari
- Nuenen, zaterdag 19 januari
- Eindhoven, vrijdag 25 januari

Kijk op de website voor het programma, meer info en/of aanmelding.Durf te vragen ! (interview met Janita)


Ik zoek een vader of een moeder die durft te vragen!

Heb jij iets waar je van mij, als kindertolk en initiator van de methode, nou wel eens antwoord op wilt hebben of waar je nieuwsgierig naar bent, mail me dan voor een vraaggesprek in de Leeuwarder Courant.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.Groepsaccomodatie gevraagd

Voor de eerste internationale, Engelstalige 'Training tot Kindertolk' vragen wij tips voor een fijne groepsaccommodatie waar 20 personen kunnen eten, slapen, lessen volgen, bij voorkeur maximaal een uur reizen van Schiphol af.

Heeft u voor ons een goede tip, dan horen wij dit graag.De lessen die kinderen hun juf of meester schenken

De onderwijspoot van de methode komt goed op stoom, schoolbesturen, onderwijzers, leraren, meld u of uw team aan voor de onderwijsmodules 'Samen leren, samen leven' en ontdek wat voor cadeau de (lastige) kinderen mee naar school nemen.

- Baarn, vrijdag 23 november 2012: modules 5 en 6 
- Alkmaar, donderdag 17 januari, module 1-4
- Zwolle, vrijdag 25 januari, module 1-4
- Alkmaar, donderdag 7 februari, module 5 en 6
- Weert, donderdag 28 februari, module 1-4
- Zwolle, vrijdag 1 maart, module 5 en 6
- Noord-Brabant, vrijdag 15 maart, module 1-4
- Amersfoort, maandag 18 maart, module 1-4
- Weert, donderdag 28 maart, module 5 en 6
- Alkmaar, vrijdag 12 april, module 1-4
- Amersfoort, maandag 15 april, module 5 en 6
- Alkmaar, vrijdag 24 mei, module 5-6
- Zwolle, vrijdag 24 mei, module 1-4
- Zwolle, vrijdag 7 juni, module 5 en 6

Lees op de website meer over de modules of meld u zelf of uw schoolteam aan!Mag ik playmobil?


‘Verlangen naar Erkenning’ - Gerrie Reijersen.

Hoe playmobielpoppetjes je leven kunnen veranderen. Wanneer je als kind geen ruimte krijgt om jezelf te zijn, verberg je het meest wezenlijke van jezelf. Je ontwikkelt je sterke kanten, en je verstopt je kwetsbaarheid. Je doet alsof je sterk bent, maar dat ben je niet. Dit houd je doorgaans lang vol… totdat je klachten krijgt.

De poppetjestherapie helpt je om weer dichter bij jezelf te komen, en je zelfvertrouwen terug te krijgen. Aangeleverd door kindertolk® Jeanet Sjardijn uit MaassluisOntvangen in het hart


Het is een groot geschenk voor kinderen 
als je als ouder gelukkig bent.

Erica Jong, Amerikaans auteur


Zienderogen Beter

Het Fluisterkind - Leren luisteren naar wat je kind over jouw leven te vertellen heeft.
Initiator: Janita Venema. Mail | Fluisterkind.nl


Zienderogen Beter
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier | Afmelden